Inhimillinen tarina

4.5.2016 15:57

Inhimillinen tarina

Your Highness voitti Åbyssa Olympiaravien finaalin. Hienon tamman taustoissa on paljonkin Suomalaisia vaikutteita; oli jopa erittäin lähellä ettei tammasta tullut suomalaista liisingvarsaa!

 

Your Hignessin emä myytiin 1,5 vuotiaana kalliilla. Hieno tamma treenasi odotusten mukaisesti kunnes kohtalo puuttui peliin: Tamman omistaja /valmentaja kuoli lento onnettomuudessa. Tästä johtuen 2-vuotias jäi tuuliajolle. Pitkän treenaamattoman jakson jälkeen tamma palasi treeniin ja radoille, mutta vanhaan kipinää ei löytynyt. Samaan aikaan Brätteforsin siittola / Bengt-Åke Nyberg etsi hyvää siitostammaa ja kauppa syntyikin Martti Ala-Seppälän välityksellä. Nuori tamma astutettiin heti USA:ssa nuorella Chocolatierillä ja niin alkoi Your Highnessin tarina.

Your Highness syntyi Ruotsissa ja Brätteforsissa. Myös ostajia oli, mutta kukaan ei halunnut maksaa hienon varsan varsin korkeaa hintaa. Niinpä Markku Nieminen sopi Your Highnessin kilpailuoikeuden vuokraamisesta Suomeen. Ainoa mutka matkassa oli, että viimeisin ostajakandidaatti oli saanut viikon aikaa maksaa Your Highness. Valitettavasti ostaja maksoi tamman. Näin Markku Nieminen omistajineen jäi ilman hevosta.


Your Highness on yksi harvoista tammoista, joka voi realistisesti kilpailla kaikkia Euroopan tähtiä vastaan; niin tammoja kuin oriitakin, ja omata voittosaumat. Olisiko Your Highness
se seuraava Prix D'Ameriquen voittava tamma?


MAS