Kasvatuksesta ja huutokaupoista

MAS 28.9.2015 22:48

MAS Breedingin kasvattajaura on käynnistynyt hyvin. Ensimmäiset MAS varsat ovat nyt 2-vuotiaita. Yli puolet ikäluokasta on jo osallistunut opetuslähtöihin ja ensimmäisenä startannut MAS Archie on voittanut helposti kaikki kolme starttiaan. Suurena osana menestystä on yhteistyö Koulutuskeskus Salpauksen kanssa. Koulun oppilaiden motivaatio ja osaaminen on satu upeasta kanavoitua varsojen valmennukseen ja hyvinvointiin. Samalla oppilaat saavat tasokasta opetusta hevosten valmennuksesta. Esim MAS Archie on tuttu ajattava lähes 20 eri oppilaalle ja opettajalle Salpauksesta! Myös Salpauksen opettajien panos yhteistyössä MAS Breedingin kanssa on ollut korvaamaton.
 
Itse asiassa yksi ajokerta 1,5 – 2-vuotiaiden varsojen kanssa opettaa hevosenhoitajaksi opiskelevalle nuorelle enemmän, kuin 20 ajokertaa vanhojen hevosten kärryillä! Samoin nuorten hevosten koulutus ja hoito on parasta taitojen opetusta nuorille oppilaille.
 
Ympäri maailmaa on nyt suurten huutokauppojen aika. Parhaat ja suvukkaimmat “hybridit” ovat edelleen arvokkaita ja suosittuja erityisesti Ruotsissa ja Ranskassa, mutta vuonna 2015 on vain yksi ylitse muiden: Muscle Hill. Ylivertainen kilpahevonen on osoittautumassa ylivertaiseksi siitosoriiksi. On helppo ennustaa, että Muscle Hillin varsat keräävät suurimmat tarjoukset kaikissa huutokaupoissa, missä niitä on tarjolla. Tämä siitäkin huolimatta, että Muscle Hillin varsat saavat osallistua vain New Jerseyn pienipalkintoisiin Sire Stakeseihin Grand Circuitin ohella. USA’ssa On kuitenkin laaja joukko muitakin hienoja siitosoriita: Explosive Matter, Cantab Hall, Kadabra, Donato Hanover, Conway Hall, Credit Winner, RC Royalty, Yankee Glide, Muscles Yankee, Muscle Mass ja Andover Hall pystyvät kaikki jättämän huippuvarsan. Uusista oriista Manofmanymissions ja Triumphant Caviar näyytävät olevan hyvässä vauhdissa. Uusia varteenotettavia oriita tulee markkinoille vuotiaiden kanssa oikeastaan vain kaksi: Chapter Seven ja Dejarmbro.
 
Ranskalsisia oriita on erittäin paljon. Ne kuumimmat periyttäjät ovat tänään Love You ja Ready Cash. Erityisesti jenkkitammojen kanssa hyvä ranskalainen voi tuottaa poikkeusyksilöitä. 
Lisää lähinnä Pohjois-Amerikan oriiden tämän vuoden tuloksista ja tulevaisuudesta seuraavassa blogissani Marraskuussa huutokauppojen ja suurkilpailujen jälkeen.